De 101 van Leslo – Droom als doel

De 101 van Leslo
Docent Media en Entertainment Management

Deel deze 101!

Terug naar het overzicht

Droom als doel

“Live your dreams! Een advies dat ik mijn studenten al meegeef sinds ik veertien jaar geleden aan de slag ging als docent. Makkelijk gezegd, maar doe ik dat zelf? Die vraag viel zeven jaar geleden uit het niets bij me binnen tijdens Oud en Nieuw. Ik realiseerde me: nee, dat doe ik niet. Het opende mijn ogen en zette me aan het denken. Wat zijn mijn dromen? Is het op mijn veertigste te laat om te beginnen?
Al die jaren had ik mijn studenten voorgehouden dat ze hun hart moesten volgen. Terwijl ik mezelf liet tegenhouden door mijn angsten. Negatieve gedachten: ik kan het niet, anderen zijn beter dan ik, als ik misluk dan ben ik mijn dromen kwijt. Die avond besloot ik ervoor te gaan en een week later vertelde ik een van mijn dromen aan een collega: ik wilde altijd al wat met muziek doen, een popquiz organiseren. Waarom organiseer je geen popquiz bij Inholland? Deze simpele vraag zette me direct in gang. Ik deed een popquiz bij Inholland en al gauw organiseerde ik dergelijke avonden op diverse plekken in Den Haag. Van het een kwam het ander, ik ontwikkelde een interactieve muziekshow: Leslo’s Muziekcafé. Met een aangepaste variant van deze show trad ik zelfs twee jaar op tijdens De Parade. Dankzij vrienden rolde ik in een radioprogramma waarin ik sidekick was en werd ik gevraagd om als MC en dj op te treden op besloten feesten in bekende zalen als P60 in Amstelveen, De Winkel van Sinkel in Utrecht en Escape in Amsterdam. Vorig jaar had ik zelfs een eigen radioprogramma bij RadioLiveOranje.nl.
Ik leerde: wanneer je een droom waarmaakt, ontstaat een nieuwe droom. Het is als een reis, onderweg ziet de wereld er steeds anders uit en krijg je nieuwe kansen waarvan je nooit dacht dat je ze zou krijgen. Het punt is, je kunt niet halverwege instappen: je moet gewoon beginnen. Dat vertel ik mijn studenten en ik merk dat het hen inspireert. Inmiddels heb ik alweer een nieuwe droom: ik wil een eigen radiostation opzetten. Ik ben in gesprek met een investeerder en het ziet er goed uit. Zo zie je maar. Droom en doe!”