Square_Patrick-Schut_web

De 101 van Patrick – Investeren, doorgaan en winnen

De 101 van Patrick
Student Business Studies

Deel deze 101!

Terug naar het overzicht

Investeren, doorgaan en winnen

“Succes komt niet vanzelf. De bochtige weg naar succes ligt vol struikelblokken van fouten, gaten van verlies en opstoppingen van investeringen. Het volgen van een hbo-studie is niet vanzelfsprekend voor mij. Ik heb een mbo-opleiding voor horeca gedaan en ging daarna aan het werk bij een landgoed. Hard werken, onder hoge druk, tegen een relatief laag salaris.
Na anderhalf jaar zwoegen, was ik het zat: ik zag geen groeimogelijkheden. Door mijn werk ontdekte ik dat ik iets heb met cijfers, daarop besloot ik me in te schrijven voor de studie Business Studies bij Inholland. Het was echt lastig voor mij om weer te transformeren naar een student. Ik was inmiddels een paar jaar ouder, woonde al samen met mijn vriendin en was gewend aan een zeker inkomen. Lenen leek me eng. Omdat ik graag spar met docenten, besloot ik voltijd te gaan studeren. Maar hoe moest ik dat betalen? Ik verdiepte me in het leenstelsel en zocht uit wat ik kon lenen, hoeveel me dit ging kosten en hoe lang ik er over zou doen om deze schuld na mijn studie terug te betalen. Na grondig onderzoek durfde ik de sprong te wagen en met een lening te investeren in mijn toekomst.
Daar heb ik geen spijt van. De opleiding bevalt me, het gaat goed. Zo deed ik afgelopen september mee aan de T-challenge: een online business game waarmee studenten vaardigheden op het gebied van ondernemerschap en management oefenen. Ik vormde een team met drie medestudenten, Ik had de rol van CFO in het team, vanwege mijn affiniteit met cijfers. We besloten te gaan voor kwaliteit en duurzaamheid. Die strategie betekende veel investeren en dat kwam ons in het begin van het spel duur te staan. We scoorden heel slecht. Maar door vol te houden, kritisch naar elkaar te zijn en te leren van onze fouten, wisten we de resultaten om te draaien. We wonnen de T-challenge. Zo zie ik mijn pad ook: durven investeren, doorgaan en uiteindelijk winnen.”